İş Güvenliği Levhaları imalatında birincil sınıf üretim, kaliteli malzeme, hızlı ve seri üretimle öne çıkan firmamız, avantajlı fiyatıyla hizmetinizdedir. Hayatımıza devam etmek için düzenli olarak çalışmamız gerekiyor. Bu sebeple de hayatımızın çok önemli bir kısmını işyerlerinde harcıyoruz. İşte harcadığımız bu sürenin bize olumsuz geri dönüşlerinin olmaması adına bazı önlemler alınmaktadır. İnsanların işleri sebebiyle herhangi bir sağlık problemi geçirmemesi adına iş güvenliği önlemlerinin alınması gereklidir.
Herhangi bir iş yerinde alınacak olan önlemler içi ilk olarak levhalar hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu levhalar ile birlikte önlemlerin ne olduğu işyerindeki tüm çalışanlara aktarılmaktadır. İşçi sağlığını korumak adına gerekli olan önlemleri insanlara aktaran levhalar iş güvenliği levhaları olarak adlandırılır. Günümüzde iş güvenliği önlemlerinin artması ile birlikte olmazsa olmaz ürünler arasında yerini almıştır.
İş Güvenliği Levhası Nedir ve Hangi Malzemelerden Üretilebilir?
İş güvenliğinin sağlanması ve işçi sağlığının korunması adına atılması gereken adımları gösteren levhalar oldukça farklı malzemelerden üretilebilmektedir. Genelde bu levhaların basit kağıtlar kullanılarak hazırlandığı söylenemez. Her zaman ekstra özellikler gösteren malzemeler kullanılarak hazırlanan ürünlerdir. En basitleri dahi folyolar kullanılarak üretilir.
Levha denildiğinde aklımıza ilk olarak PVC ya da metal levhalar gelir. Ancak iş güvenliği levhaları folyoların üzerine basılarak da kullanılmaktadır. Özellikle bir tarafının yapışkan özellikte olması istendiğinde bu malzemeler kullanılır. Camlara ya da benzeri düz alanlara yapıştırılarak kullanılacaksa folyolar doğru bir tercih olacaktır.
İş güvenliğinde kullanılan tabelalar için PVC malzemeler de sıklıkla kullanılır. Özel makinalarda kesilen PVC malzemeler üzerine dijital baskı yöntemi ile istenen çizimler uygulanır. Bu malzemeler zorlu çalışma şartlarına karşı çok dayanıklı ürünlerdir. Güneş ışınlarından ya da sudan minimum düzeyde etkilenirler. Bu sebeple de sıklıkla tercih edilen ürünler olmaktadır.
Alüminyum levhalar da iş güvenliği levhaları arasında yer almaktadır. Levhaların uzun süre dayanım göstermesi istendiğinde metal malzemeler de tercih edilir. Alüminyumdan üretilen levhalar her zaman uzun süre insanların sağlığını korumaya devam edecektir.
İş Güvenliği Levhalarının Çeşitleri Nelerdir?
İşyerinde kullanılacak olan güvenlik levhaları birçok farklı çeşide sahip olabilmektedir. Genellikle işin türüne ve gerçekleşebilecek olan sorulara göre bu levhaların çeşitlerinde farklılıklar olmaktadır. Günümüzde sıklıkla kullanılan iş güvenliği levhaları şu şekilde sıralanabilir:
- İş güvenliği posterleri
- Yasaklama levhaları
- Uyarı levhaları
- Elektrik levhaları
- Dikkat uyarı levhaları
- Forklift uyarı levhaları
- Kişisel koruyucu ekipman levhaları
- İnşaat ve şantiye levhaları
- Vinç güvenlik levhaları
- Önce iş güvenliği levhaları
- Kaynak ve taşlama levhaları
- Ayaklı levhalar
- Yangınla mücadele levhaları
- Acil çıkış levhaları
- Toplanma yeri levhaları
- Geri dönüşüm levhaları
- İlk Yardım levhaları
- İş güvenliği talimat levhaları
Bu levha çeşitlerine birçok farklı tür eklenebilmektedir. İşletmelerin çalışma tarzları ve işçilerin yaşadıkları riskli durumlara göre bu levhalar arasından seçimler yapılarak kullanımı sağlanmaktadır. Genellikle iş güvenliği uzmanları tarafından iş alanında bulunması gereke levhalar belirlenmektedir. Bu levhaların direkt olarak siparişi verilirken kısa süre içerisinde üretimi sağlanabilir.
İş Güvenliği Levhaları Nasıl Dikkat Çekici Hale Getirilir?
Güvenlik levhalarının sunduğu bilgiler oldukça önemlidir. Ancak levhalar dikkat çekici olmazsa çalışanlar sürekli olarak bu levhalarda yazan bildirimleri göremezler. Bu sebeple de levhaların görünürlüğünü arttıracak olan adımların atılması gerekecektir.
İlk olarak levhaların parlak bir yapıda olması şarttır. Aksi halde dikkatleri üzerine çekmesi mümkün olmaz. Bunun yanı sıra ebat olarak yeterli düzeyde olması gereklidir. Çok küçük ya da haddinden fazla büyük olan iş güvenliği levhası kullanışlı olmayacaktır.
Son olarak levhaların insanların görüş açılarının içerisinde kalan noktalara konması gerekir. Genellikle göz mesafesi 1,5 metre olarak kabul edilmektedir. Levhaların yerden bu mesafede bir yüksekliğe konumlandırılması çok önemlidir.
İş güvenliği levhaları çoğunlukla metal etiket şeklinde üretilmektedir. Metal etiket hakkında bilgi almak için metal etiket nedir yazımızı okuyabilirsiniz.
Son Yorumlar