Ankara Metal Etiket

Lazer Kazıma Etiket

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation

lazer kazıma

Lazer kazıma etiket, lazer kazıma bir nesnenin üzerine kalıcı bir işaret, kod vb şeyleri oluşturmanın geneline denir. Lazer makinesinin altına koyulan malzemenin lazer ışını ile yakılmasıyla oluşmaktadır. Lazer ışını farklı nesnelerin değişen inceliğine ve kalınlığına göre kolay bir şekilde programlanıp uygulanabilir. Lazer belirli bir ısı girişimi ile penetrasyonu en üst düzeye çıkarmak için kullanılan eşsiz bir türdür ve kapasitesi yüksek güç yoğunluğuna sahiptir. Lazer kazıma ışının maddeyi yakması ile oluşturulduğu için uzun süre kalıcılık sağlamaktadır. Kısacası bir nesneyi oymak gibi de düşünebiliriz. Seçilmiş belirli alana istediğiniz kod ışın ile işlenir okunması, görünürlüğü oldukça nettir. Lazer kazımalar hem sağlamlığı açısından hem de kalıcılığı açısından çok fazla tercih edilen bir kesim türüdür.  Lazer kazıma makinanın farklı farklı çeşitleri vardır ve bu sebepten hepsi de farklı bir çalışma biçimindedir. Lazer kazıma makinelerine yakından, el ile müdahele etmeniz fazla gerekmez ama yine de güvenlik ve sağlık açısından gerekli önlemlerin alınması sizin için daha iyi olacaktır.

 

lazer kesim yapabilmek için ilk dikkat etmeniz gereken şey malzemedir. Metal, çelik, alüminyum veya ahşap, cam, plastik, kağıt, karton gibi organik malzemeler olması önemli bir detaydır. Daha sonra kazınacak kodun ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Ve diğer bir önemli detay da tabi ki güvenliktir. Lazer kazıma makinanız kapalı bir alanda olursa sizin için daha sağlıklı olur ama açık alanda kullanma fikriniz varsa da bunun için bütün önlemleri almanız gerekir. Makinayı aldığınız firmanın makine için bir güvenlik sistemi kurması gerekir, buna bir tür korumalı muhafaza kabini denilebilir. Lazer kesimler bilgisayar üzerinden belirli programlar kullanılarak da yapılabildiği için hem daha hızlı hem de el işi gerektirmediği için çok da kullanışlı bir türdür. Ve hata yapma payınız normalden çok daha düşüktür.

Lazer Kazıma Etiket

Lazer kazıma makinaları, Co2 lazer, fiber lazer, mopa lazer ve kristal lazer olarak ayrılır.

Organik malzemelerin olduğu ürünlere lazer kazıma yapmak istiyorsanız bunun İçin Co2 lazer kazıma makinesi kullanmanız gerekir. Bu makine nokta vuruşu lazerlerde veya inkjet kodlamalarda tercih edilir. Bu makine elektrik enerjisinin karbondioksit gaz karışımını uyarması ile çalışmaktadır. Yaklaşık 10.5 mikrometre dalga boyuna sahiptir. Kızılötesi ışığa sahiptir. Rezantöre denilen tüpe elektrik verilir ve yüksek yoğunlukta bir lazer ışını ortaya çıkar. Rezantörün içinde belirli oranda karışmış azot, helyum ve co2 gazı mevcuttur. Malzemenin inceliğine göre ışın çapı değiştmektedir. Bu lazer kazıma esnasında durumu bilgisayardan kontrol edebilmeniz de mümkündür.

Bu lazer makinesi kodları yüksek kalitede kazımanızı sağlar.  Co2 lazer ile, ahşap, deri, kumaş, pleksi, karton, kağıt ve köpük gibi malzemeler kesilmektedir.

 

Mopa lazer kazıma sayesinde ise plastik malzemeleri daha kolay kazıyabilirsiniz bu kazıma makinası kontrastı çok iyi bir şekilde yansıtır ve düzgünce okunabilen sonuçlar çıkartır. Mopa lazer makinasında farklı renkler kullanabilme avantajınızda mevcuttur. Bu lazer diğerlerine göre daha sık tercih edilebiliyor çünkü onlardan daha yüksek bir hız kalitesine sahip ve daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Kristal lazer kazıma, flaş lambaların pompalama tekniği ile kazınmasını sağlar. Bu günümüzde ise diyotlarla pompalama yapan bir hal almıştır. Dalga boyutu fiber lazerle aynıdır .

Organik olmayan malzemelere kazıma yapıyorsanız bunun içinde fiber kazıma makinesi kullanmanız gerekecektir. Fiber lazer kazıma makinaları kapalı bir alanda bulundurulmalı ve gerekli önlemler alınarak çalıştırılmalıdır. Fiber lazer kazıma makineleri ince bir ışına sahiptir ve daha kolay uygulanabilir bir ışın türüdür. Çekirdek lazer üzerinden ışın elde ederek diyotlar yardımı ile enerji verilip cam fiberler ile yaklaşık 1.060 mikrometre dalga boyuna yükselir.  Metal dışında, plastik, suni deri vb gibi şeylere rahatlıkla uygulanır.

 

Lazer Kazıma Etiket Avantajları Nedir ?

  • Lazer kesimler de herhangi bir bakım yaptırma ihtiyacı yoktur.
  • Dilediğiniz her şekil, yazı veya logo koyulan malzemenin üzerine rahatlıkla işlenir, kesilir.
  • Maliyeti çok fazla değildir.
  • Ekonomik açıdan üreten kişilere kolaylık sağlar.
  • Kesim bitiminde malzemeden hiçbir kalıntı bırakmaz ( talaş gibi ) . iş bittikten sonra makine yine hazır bir halde sizi beklemektedir.
  • Birçok malzeme türünün kazınması .
  • Kuvvetsiz, temassız işlem kolaylığı .
  • Aşınmaya dayanıklı .
  • Büyük kalitede keskin görüntüler .
  • İşlem tekrarlanması çok kısa sürede yapılmaktadır .
  • Temas etmeden kuvvet gerektirmeyen kazıma imkanı .
  • Farklı malzeme türlerini ve kalınlıklarını kesebilmesi.

Lazer Kazıma Etiket Nerelere Uygulanabilir ?

Barkodlar, seri numaraları, QR kodları, logolar, son kullanma tarihlei, işaret kazıma, harf kesimi, ödüller ve kupalar, kalemler…

 

Lazer Kazıma Yapılabilecek Malzemeler nelerdir ?

Metal, yumuşak metal, paslanmaz çelik, alüminyum, cam, seramik, plastik, şişe, karton, boru, ahşap, kablo…

Metal kazıma da birkaç çeşitle yapılan bir kazıma türüdür.

Mesela lazer tavlama ile başlayalım. Bu lazer kazıma türü ısıya ve oksijene maruz bırkıldığında renk değişimi gösteren bütün metaller üzerine işlenebilir. Lazer, tavlama renklerini görünceye kadar yüzeyi ısıtmaktadır. Tavlama lazer yüzeye herhangi bir zarar vermez ve çok yüksek kontrastlı, okunması kolay şekilde üretimini sağlar.

Lazer gravürleme, eriyik uzaklaştırma ve buharlaştırma ikilisi ile çıkarılır. Bunun nedeni yüksek kalitede bir sonuç ve kontrollü derinlik elde etme amacı ile.  Lazer gravürleme olayı gerçekten çok sağlam bir şekilde yapılır, çok da dayanıklıdır ancak derin taşlama uygulanarak çıkarılması mümkündür.

Yüzey kaldırma, bir alt tabanın yüzeyini kaldırma sonucunda oluşan işleme denmektedir. Genellikle eloksallı alüminyumu, kaplanmış metalleri, folyoları ve filmleri kazımak için kullanılmaktadır.

 

Bu Kazımalar da ki Avantajlar Nelerdir ?

Yüzeyler de hiçbir zarar söz konusu değildir.

Mekanik kazımalara göre hızı daha fazladır.

Özgün ve esnek kazımalar

Kontrastı yüksek ve dayanıklı kazımalar.

 

Plastik kazıma, plastik olan maddelerde ki katkı maddesi uygulanan ışının kontrastını çok büyük derecede artırabilir ve bunun sayesinde uygulanan lazerin okunabilirliği daha çok artar. Eğer basılan kod bir makine tarafından okunacaksa çok net ve anlaşılabilir şekilde okunması sağlanır. Malzemeler şeffaf veya yarı şeffaf ise kontrast ona göre dağılım sağlar. Bu kazımlarda katkı maddesi eklenirse renk tercihlerinizin artmasına sebep olur ve bu da oldukça avantajlı bir durumdur.

 

Plastik kazımanın avantajları

 

Kazımalar yüksek konstrastlı ve dirençlidir.

Yüzeyler zarar görmez.

Mekanik yöntemlere göre çok daha hızlı.

En ince, en küçük çizgilere uygulanabilme özelliği

 

Etiket kazımanın avantajları

 

Esnek bir veritabanına bağlıdır.

Hızı oldukça yüksektir.

Aynı anda hem kazıma hem kesme işlemi yapabilir.

Day & night kazıma araçların düğmelerinde kullanılan bir kazıma türüdür. Sadece araçlar değil ona benzer uygulanabilecek her yerde kullanılır.

Avantajları ise,

Hassasiyeti yüksektir.

Renk seçenekleri çok fazla kazımalar mümkündür.

Esnek kazıma

Metal kesimlerinin 2 tane ana kesim türü vardır.

Bunlardan biri füzyon kesim diğeri alevli kesimdir.

Alevli kesimde kalın levhaların işlenmesinde kullanılır. Alevli kesim makinelerinde lazer ışını kesilmek istenen alanı belirli bir sıcaklıkta ısıtmaktadır. Oksijen kesme gazı niyetinde kullanılır, kesme boşluğuna üflenir. Alevli kesim işlemi füzyon kesime göre daha hızlıdır ama füzyon kesimin görüntü kaliteli alevli kesimden daha iyi sonuçlar çıkartmaktadır.

 

Füzyon kesim, yüksek derecede optik gerekliliğinde kullanılmaktadır. Parçalar bununla brilikte son işleme gerek duymaz. Füzyon kesim lazeri metali tüm hatlarında eritir. Lazer füzyon kesim de azot ve argon soy gazları kullanılmaktadır. Bu soy gazlar kullanılmış olan malzemenin soğumasını sağlar ve kesme kenarında oluşacak oksidayonu engeller.

Metal olmayan malzemelerin kesimi, plastik ve organik malzemeler kesim kenarları düzgün bir kaliteye sahip şekilde kesilebilir. Metal dışı olan bu malzemeleri keserken lazer onu buharlaştırır veya eritir. Basıncı alçak olan gaz akışları nesneleri kesme aralığından dışarı üfler, kesim hattını temiz bir şekilde tutar. Lazer makinesi ışını gerektiği kontur boyunca çok yüksek hızda hareket ettirir.

Eğer hassas ve ince bir malzeme kesecekseniz onu lazerle süblimleştirme yolunu kullanmanız gerekecektir.

Lazer kaynak nedir ?

Birbirine benzeyen veya benzemeyen parçaları bir araya getirerek birleştirme işlemi yapılır ve buna lazer kaynak denir. Hız, kalite ve ekonomi açısından genellikle yapılanlara göre daha kullanışlıdır. Bu kaynağın hız sınırı tamamen sağlanan güç ile orantılıdır ama iş malzemelerin türüne ve kalınlığına da bağlıdır.

Lazer kaynağın avantajları

Kaynakların hızlı işlenmesi ve yüksek otomasyon

Kontrollü enerjinin girişi ve yüksek hassasiyet

Yeniden işlenmesi için daha kısa zaman

Kuvvet gerektirmeyen, temassız işlem

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation