Ankara Metal Etiket

Paslanmaz Etiket

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation

paslanmaz etiket

Paslanmaz etiket, genellikle dış mekanda kullanılacak ürünler için basılmaktadır. Paslanmaz etiketlerin üretiminde metal zemin üzerine yazılar asit ile oyma yazı tekniği kullanılarak yazılır. Eğer bir seri numarası, üretim tarihi gibi değişebilecek tarzda bilgiler yazdıracaksanız bunu lazer kazıma tekniği ile yapabilmeniz mümkündür. Reklamlar, iletişim bilgileri gibi şeyler içeren etiketlerdir. Yani genellikle o amaçla tercih edilir. AISI 304, AISI 31 ve 435 kalite paslanmaz çelikten üretilmektedir. Paslanmaz etiket

ısıya karşı oldukça dirençlidir aslında sadece ısı demekle kalmayalım hava şartlarına genel olarak bir direnç gösterir yanmaz, çürümez. Bu etiketler paslanmaz olduğu için çeşitli levhalarda çok tercih edilir. Aslında reklam ve tanıtım sektörlerinde de çok sayıda tercih edilmektedir ve bu sayede ürünlerini, firmalarını kalıcı bir şekilde tanıtmış olacaktır. Paslanma gibi durumlar söz konusu olmadığından bu kadar kalıcılık sağlamaktadır ve bu da onun en önemli özelliklerinden biridir. Ölçüleri sizin isteğinize göre değişim gösterebilmektedir. Paslanmaz metallerin içinde %10 dan fazla krom ve düşük oranda da karbon bulunmaktadır. Bunların yanı sıra paslanmaz metal üzerine lazer kazıma, serigraf baskı, lazer kesim, delik açma ve dekopaj da yapılabilmektedir. Üzerlerine seri numara basılabilir. Her rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz ama aklınızda renk kullanıldığında geçebileceğine dair şeyler kalmasın çünkü ne renk kalkması ne de solma görülmemektedir.

Paslanmaz Etiket Nerelerde Kullanılır ?

Ağır iş makinelerinin kullanma talimatları üzerine işlenerek monte edilir ve herhangi bir malzemenin kullanma talimatlarında kullanılır, gemi kontrol paneli ve levhalarında kullanılır, reklam yapma amaçlı tabelalarda da kullanılır. ve bunlara benzer birçok şey de kullanılmaktadır. Özellikle dış mekanlarda.

Özellikle dış mekan çünkü, paslanmaz etiketler hava şartlarına veya olabilecek herhangi darbelere karşın çok dayanıklı bir şekilde üretilmektedir. Güneş ışınları ve benzer olan UV ışınlarından hiç etkilenmez. Kolay kolay ezilmez, bükülmez ve çizilmez kısaca aklınıza gelebilecek her darbeye dayanıklılık sağlamakta ustadır. Reklam yapmak amaçlı kullanmakta fayda vardır çünkü bu kadar sağlam bir ürün çok uzun süre kalıcılık sağlayacaktır bu da reklamınızın uzunca bir süre gözler önünde kalmasına sebep olacaktır. Paslanmaz etiket3 farklı kaliteye sahip levhadan elde edilen bir etiket çeşididir. Bu çeşitler, AISI 304, AISI 316 ve 430 kalite de ki çeliklerdir. Bu etiketler için 0,30 mm ile 5 mm arası kalınlık yeterli olacaktır.

Bu etiketler bir de yüzeyleri mat, yarı parlak ve tam parlak olarak da 3 farklı başlığa ayrılır. Yüzeyleri mat olan etiketler genelde ofis dekorasyon ve makine etiketlerinde kullanılmaktadır. Mat yüzeyleri olan etiketler levhalarda fırça deseni satine uygulayarak çizgisel desenler oluşturularak yapılır. Genelde makine kimliklemesinde ve uzun süre dayanma istendiğin de bu etiket tercih edilir. Paslanmaz etiketler de baskılama serigrafi baskı, asit indirme, lazer gravür ve UV baskı şeklinde baskılanır.

Paslanmaz Etiket Nasıl Yapılır ?

Bu etiketler üretime geçmeden önce tasarım yapılır ve bu tasarımın onaylanması gerekir. Sonrasında baskı öncesi kesim başlar. İstenilen etiket 1 mm ve altında ve düz kesim isteniyorsa giyotin makaslar kullanılmalıdır. Eğer 1 mm üstünde ve şekilli kesim istendiyse bunu da lazer kesim makinesi kullanılarak yapılmalıdır. Tüm bunların sonucunda kesimler bittikten sonra baskılama için kontrole alınır ve sonra baskıya alınır. Paslanmaz etiketlerde daha kısa süreli bir kullanım tercih ediyorsanız ve daha uygun maliyetli, seri bir sonuç istiyorsanız bu etiketi serigrafi baskı da yaptırmanız gerekir. Ama genelde uzun süreli istendiği için bu baskı çok nadir bir şekilde tercih edilmektedir kısa süreli kullanımı da olsa renk sınırlaması olmaması ve daha kolay sonuç elde edilmesi sebebinden yine de tercih edilmeye açıktır. Eğer koyduktan sonra bir daha hareket ettirmeyeceğiniz bir eşyanız varsa buna serigrafi baskı yapılması uygundur çünkü bir temas olmayacağından zedelenme ya da zarar görmesi imkansız olacaktır. siz de maliyet açısından avantajlı olabileceksiniz.

Paslanmaz etiketlerde kazıma işlemi yapacaksanız bunun için lazer gravürleme kullanmanız gerekecektir. Lazer Gravürleme de ki en büyük avantajlardan biri size çok fazla renk seçeneği sunmasıdır. Maliyet açısından da gayet avantajlı bir türdür. Ne kazıyacaksanız fiyat ona göre. Değişkenlik göstermemektedir yani sonucunda ne bastırmak isterseniz maliyet çok fazla değişim göstermeyecektir.

Paslanmaz etiketler UV baskı ile de basılmaktadır. UV baskı da hızlı üretim, hızlı sonuç sunmaktadır. Aslında serigrafi ile biraz yakın bir baskı sayılabilir ama birbirinden ayıran en büyük özelliği UV baskının sınırsız görsel ve düşük adetler ile düşük maliyeti olan imalatlar yapmasıdır. Serigrafi baskı da her tasarım ve her görsel için ayrı bir kalıp yapılması gerekir bu da maalesef seri numaralı etiketlerde ve sürekli değişkenlik gösteren etiketlerde yüksek maliyetler yaratır. Bu durumda UV baskı devreye sokulur UV baskılar direkt olarak bilgisayarda dijital baskı sistemi aracılığı ile çalışır. Bu sayede serigrafi de ayrı ayrı uğraşmak yerine UV baskı da daha yüksek pikselli, seri numaralı etiketlerde ve sürekli değişkenlik gösteren etiketler uygun maliyete üretilebilir.

Paslanmaz Etiketler Nasıl Yapılır ?

Etiketin, levhanın kimyasal yardım ile oyma ve grafiği işleme tekniğine asit indirme yöntemi denir. Bu tekniği pirinç, bakır ve alüminyum gibi farklı metallerde de kullanabilmeniz kesinlikle mümkündür. Çok uzun bir süre kalıcılık sağlamak için ve çok renk seçeneği ile paslanmaz etiketlere yapabileceğiniz en iyi şey asit indirme yöntemini kullanmaktır. Bu uygulama çok iyi bir yöntem olduğundan maliyet açısından biraz etkiliyor tabi ki içerisinde kullanılan yöntemler sebebiyle o maliyet de artıyor. Bu yöntem de seri kodların hepsi için ayrı ayrı kalıplar yapmak gerekir. Sürekli değişkenler grafikler için de ayrı ayrı kalıplar yapmak gerekmektedir bu yüzden de imalat seçeneği sınırlı olmaktadır.

Bu yöntemin maliyeti serigrafi ve UV baskıya göre daha da yüksektir. Fakat bu maliyeti hak eden bir yöntemdir çünkü kalıcılık ömrü fazlasıyla uzundur ve verilen fiyata değecektir. Bu yöntemde kumlama tekniği de yapılmaktadır. Belirli bir tasarım doğrultusunda görsellerin ve yazıların levha yüzeyi ile aynı kalması ve diğer yüzeylere kumlu buğu görüntüsü verilmesi yapılabilmektedir.

Veya bu işlem anlattığımızın tam tersi de olabilir. Bu işlem genelde yarı parlak ve tam parlak paslanmaz etiketlerde göz alıcı ve ilgi çekici dekoratif bir görüntü elde etmenizi sağlar. Paslanmaz çelik, karbon ve demir alaşımı ile birlikte en az %10,5 krom elementi içeren maddelere denir.

Çelikte herhangi bir paslanma durumunun söz konusu olmaması için üretilmektedir. Krom pas tutmayı önleyen bir yapıya sahiptir ve çeliklerde ki paslanmayı engelleyen ana elementtir. Kromu %25 lik bir değerde ilave ettiğimizde malzemenin yüzeyinde oksit bir tabaka oluşturur ve bu sayede paslanma önlenmiş olur hem de  malzemeye artı bir parlaklıkta katar. Krom malzemeye korozyon ve oksidayson direnci de sağlamaktadır. Bu da sertlik durumunu arttırır.  Çeliklerin karbonları yüksek olduğu takdirde aşınma direnci de artar ve herhangi bir aşınma problemleri ile karşı karşıya kalmazsınız. Bu etiketler tabi ki hem hijyenik hem de gösterişlidir. Hijyenik olması sebebiyle mutfakla ürünlerinde ve gıda hazırlamada paslanmaz çelik özellikle tercih edilmektedir. Krom malzemelerin üzerine serigraf baskı veya lazer kazıma yöntemi ile yapılmaktadır.  Uzun süre dayanıklılık gösterecek ürünlerde kullanılır.

Paslanmaz çeliklerde yazılar metal zemin üzerine serigraf baskı ya da lazer kazıma yöntemi ile yapılır ve bu yöntemler sayesinde etiketlerin kalıcılığı ve ömrü fazlasıyla uzamaktadır. Bu etiketlerde isteğinize göre perçin delikli veya arkası yapışkanlı da üretilebilmesi mümkündür. Bu çeliklerin farklı çeşitleri de olabilmektedir mesela manyetik özellik içeren paslanmaz çelik veya kimyasallara dayanıklılık gösterem paslanmaz çelikler gibi ayrılmaktadır. Baskının yüzeyinde düşük bir enerji ve kalitesiz bir görünüm olmaması için öncelikle paslanmaz çeliklerin üzerine asit indirme yöntemi uygulanmalıdır. Daha sonrasında ise hangi baskıyı tercih edecekseniz ( UV baskı, serigrafi baskı vb baskılar ) ona göre kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Paslanmaz Etiketin Avantajları Nedir ?

  • Isıya, hava şartlarına karşı dirençlidir.
  • Kırılmaz, bükülmez, çizilmez, silinmez.
  • Montajı oldukça kolaydır.
  • Çok uzun ömürlüdür ve paslanma durumu söz konusu değildir.
  • Yanmaz ve kıvılcımı önleyecek yapıya sahiptir.
  • İçin de krom elementi olması sayesinde paslanma tutmamakta ve içinde bulundurduğu metali ya da çeliği daha parlak bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
  • İstediğiniz gibi tasarım yapıp bunu kolayca bastırabilirsiniz.

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation

CyberPanel Installed

You have successfully installed CyberPanel, please remove this page and upload your website. :)

CyberPanel Forums Documentation